Svátky Pátek 22. 9. svátek má Darina   Napište hledané slovo:

Historie:

Kontrola jízdenek a jiné ...

1.Jízdenky nejste povinni kupovat, ale mít u sebe.

2.Máte málo jízdenek, při kontrole na lince? Asi jste je právě prodali, ne?

3.Počet jízdenek nahradí pouze finanční hotovost.

4.Finanční hotovost Vám dodá sebevědomí a případné kontrole sebere argumenty

5.Lépe je ušetřit peníze a mít je u sebe než si je nechat vzít.

6.Máte-li problém s hotovostí, obraťte se na předsedu S.P., určitě poradí.

? Zatím přemýšlejte co dělají s tržbami jiní dopravci ?

DESATERO pro přestupníky...

1. Platí presumpce neviny, přestupek musí být prokázán;
při obvinění bez důkazů upozorněte na trestní zákon
140/1961Sb.§206 Pomluva

2. Nejste povinni dokazovat svou nevinu.

3. Pracovní záležitosti (přezkoušení) řešte „pouze“ v pracovní době.

4. Na jednání o přestupku si odboráři vezměte sebou člena DV.

5. Žádejte vždy konfrontaci se stěžovatelem.

6. Zajistěte si svědky konkrétní události.

7. Nesouhlasíte-li se závěrem projednání, ke svému podpisu uveďte vždy
výslovně NESOUHLASÍM.

8. Podejte přes odbory stížnost na nadřízeného a vyvolejte smírčí jednání se
zaměstnavatelem.

9. Obraťte se na pojišťovnu právní ochrany DAS.

10. Žádejte právní zastoupení, a případně podání žaloby k soudu-pokud DAS
souhlasí, máte vyhráno!

Zdokonalování na trenažéru...

Po 30letech jsem si mohl opět vyzkoušet jízdu na trenažéru, přezkoušení a jízdu jsem absolvoval jako bych opravdu ztratil „odbornou způsobilost“......

celý článek - ZDE.

Co nás čeká a nemine!

Za totality se dokázal kdokoliv bez názoru lépe ukrýt v davu, vyhrocené situace nás každého nutí činit osobní rozhodnutí. A jak stávka ukázala není lehké seřadit své priority. Nechci hodnotit ani analyzovat stávku, ale jak by řekli ateisté, díky Bohu, za těch „5%“, ale také díky odborům jsme byli jediná firma v Ostravě s navýšenou dotací.
Už teď však uvažujte co jste ochotni udělat až nás bude kdokoliv chtít připravit o výhody sjednané nad rámec zákona (např. týden dovolené a různé další příplatky).
„Kdo je připraven, nebývá překvapen!“, to platilo zejména u posledního kolektivního vyjednávání. Nedalo se vůbec vyjednáváním nazvat. Jediným a posledním návrhem bylo 1,5% ze strany zaměstnavatele. Jednalo se dlouze a ustoupili jsme mimo požadovaných 15% také z mnoha dalších požadavků, které s námi sepisovala i L.Tořová .
Odbory jednaly nejen se zaměstnavatelem ale hlavně se radily mezi sebou, přesně podle demokratických principů a hlavně podle stanov: …po široké demokratické diskuzi a výměně názorů rozhodla většina o stávce.
Menšina se podle stanov měla podřídit!
Umět podřídit se většině je jeden ze základních požadavků psychické zralosti pro prvňáčky při zápisu do školy (výpis ze zákona – 561/2004 Sb.)
Co následovalo? Menšina se postavila proti principům demokracie! Mohli si ponechat svůj názor, ale určitě neměli jít proti.
Trefně podobnou situaci v Praze komentoval jeden z předsedů DV z DP Praha:
„…najdou se blbečkové a založí další odbory, my máme 16.organizací…“
Tím se vždy vyjednávání komplikuje, zaměstnavatel se bude dobře bavit jak se odbory dohadují. Protože sílu a jednotu kterou odbory v roce 2011 začaly představovat narušilo pár zřejmě psychicky nezralých jedinců kterým vůbec nejde o ostatní, protože to by se drželi s většinou pohromadě, vždyť důležitější než osobní ambice jsou cíle většiny. Proto se jednotlivci sdružují do skupin a podřizují se.
I nyní se vždy při hlasování v ZV vždy neshodnem, ale rozhoduje většina…

Ti „noví“ jsou ve stejném svazu mají stejné stanovy, stejné poslání a asi i stejné cíle.
Až se bude vyjednávat vznikne asi v nových odborech stejná situace spektra názorů a proběhne diskuze a většina rozhodne a asi vzniknou další odbory… Uvidíme!
Ale hlavně nechápu co jiného chtějí nabídnout?
Asi že se většina bude podřizovat menšině, nebo že by diktatura, lidem raději bez názoru budou říkat jaký mají mít názor…
Tedy už nyní přemýšlejte Vy všichni zaměstnanci jak vysoko ve Vašich prioritách jsou výhody které zatím zaručuje odbory vyjednaná kolektivní smlouva na roky 2010 – 2013.
Kdybych byl skeptik řekl bych, že je to v pytli, jako realista bych se obával, ale jako optimista věřím, že i umírnění zaměstnanci dostanou odvahu a současné výhody neztratíme.
A že nebudeme jen odevzdaně čekat a dávat protistraně šanci. Spirála zdražování se roztáčí a nezvedat platy znamená naše menší, ne stejná, koupěschopnost!

sepsal jsem jen to co ostatní vyjadřují Smital Petr

P.S.
A také mě napadla možnost jak mohou Ti co nechtěli stávkovat a hlavně říkali:
„ kdyby to šlo, že se vzdají navýšení…“, jak to mohou udělat.
Vzdejte se OH (osobní hodnocení)